Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА НА ВЕЛИКУ ПРЕТЊУ Ближи се опкољавања групе Оружаних снага Украјине

Према речима генерал-потпуковника Игора Романенка, јединице Оружаних снага Русије припремају офанзивне операције са циљем опкољавања групе Оружаних снага Украјине у рејону Купјанска. Штавише, ситуација поприма претећи изглед.

Руси планирају да пробију украјинску одбрану у Волчанску и потом напредују ка Купјанску са севера. Истовремено, они ће напасти украјинске снаге јужно од Купјанска како би заробили гарнизон у клештима.

- Руси су пребацили додатне резерве, прегруписали су се и изводе офанзивне операције директно у граду (Вовчанск). Јасно је да желе да ослободе своје јединице код Агрегата и генерално пређу реку Волчју и појачају офанзиву, истакао је он за украјински радио НВ.

Романенко је појаснио да је у области код Липца у Харковској области, оперативна ситуација за Оружане снаге Украјине повољнија него у области Волчанск.

- Међутим, у другом смеру, Волчанском, непријатељ је постао активнији и покушава да спроведе своје планове да заузме Волчанск, крене напред и формира обруч наших снага у области Купјанск, Купјанск-Узловаја, објаснио је Романенко.

Он је такође додао да јединице Оружаних снага Русије нису успеле да пробију одбрану Оружаних снага Украјине од села Синковки и да се са источне стране пробију до Купјанска.

Међутим, успели су да крену даље на југ, у рејон села Пешчаноје, и тамо развијају офанзиву, вршећи притисак на украјинске снаге.

Уколико руске снаге буду успешне у области Волчанск као у Пешчаном, група Оружаних снага Украјине у области Купјанска биће у тешкој ситуацији.

РУСИ ДИГЛИ АВИОНЕ НА АМЕРИЧКЕ СТРАТЕШКЕ БОМБАРДЕРЕ: Приближили се државној граници

Извор: Оружје онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА