Најновије

ДОДИК: Проблем БиХ никада није била Српска, него радикалне структуре са сумњивом ратном биографијом

Док се Бошњаци баве спречавањем ангажовања хеликоптера Србије да помогну и Србима и Бошњацима, радикализам све више узима маха и то управо захваљујући њиховом понашању и хушкачкој политици, која је плодно тло за раст екстремистичких покрета, поручио је председник Републике Српске.

Проблем БиХ никада није била Република Српска, него радикалне структуре са сумњивом ратном биографијом које представљају Бошњаке, указао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Истиче да би у свакој другој земљи припадници структура које су биле повезане са муџахединима никако и никада не би смели са седе у институцијама.

"Али такви седе и често одлучују овде, има их у свакој пори друштва у БиХ. Резултат такве ситуације у којој се питају они којима би се по свим основима могло судити, јесте да где год се одлучује на заједничком нивоу, све је блокирано. Једно од кључних питања које би нас приближило европском путу је коначно решавање питања одласка странаца из Уставног суда" навео је Додик на Иксу.

Председник Српске указао је да Бошњаци не дозвољавају да се реши ова тема, као што не желе решења ни по било ком другом питању.

"Имали смо очекивања да ће представници 'тројке' поштовати договор, испунили смо заједничким радом већи део приоритета које је поставила Европска комисија и то је и препознато у Европској унији. Онда је међу представницима 'тројке' прорадила иста СДА струја која је и раније све блокирала, а знамо да су новоформиране странке код Бошњака које су данас на власти настале управо из њихових редова и много је ту дубоко компромитованих личности које не желе напредак дејтонске БиХ. С таквим саставом тешко је очекивати да БиХ може ићи било где", навео је Додик, и додао:

"Оптужбе у вези с Планом раста и свега осталог су лажи и подметање. Бошњаци не желе ЕУ, једино што они желе је исламска унитарна држава у срцу Европе и зато блокирају све што могу, па чак и договор о деловању хеликоптера Србије током туристичке сезоне. О БиХ и радикализацији муслимана ових дана је писао и 'Дојче веле'. То је горуће питање, али у БиХ ниједан Бошњак не жели или не сме да говори о томе."

Председник Српске истакао је да ако затворимо очи пред истином, проблеми могу постати само гори, зато је позвао све бошњачке представнике да почну да решавају озбиљне изазове које имају и да престану са сталним оптужбама и лажима на рачун Србије.

"Док се они баве спречавањем ангажовања хеликоптера Србије да помогну и Србима и Бошњацима, радикализам све више узима маха и то управо захваљујући њиховом понашању и хушкачкој политици, која је плодно тло за раст екстремистичких покрета", нагласио је Додик.

Ретки снимак: Руси лове непријатељску беспилотну летелицу „Баба Јага” (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА