Најновије

„Ко заиста влада Америком?“ Скот Ритер: Отвара се низ питања после изненадног повлачења Бајдена

Зашто се амерички председник Џозеф Бајден изненада повукао из предизборне трке у овом тренутку отвара низ питања, сматра Скот Ритер, бивши обавештајни официр америчке маринског корпуса и бивши инспектор за оружје.

„Нема сумње да Џо Бајден није способан да буде председник Сједињених Држава. Без сумње. Али ево питања. Ако је неспособан да се кандидује као кандидат Демократске странке, зашто су га онда поставили?“, каже Ритер напомињући да су знаци Бајденове слабости били видљиви током самита Г7 у Италији прошлог месеца.

Према његовим речима, чињеница да Бајден није способан да буде председник, али му је и даље дозвољено да то ради, поставља питање: ко је заиста главни у Сједињеним Државама?

„Ко влада Америком? Зато што то није Џо Бајден - не знамо ко је то. То је неформална група руководилаца који долазе из онога што претпостављам да можемо да назовемо естаблишментом. Неки људи би то могли назвати дубоком државом. И, то су људи који одлучују“, рекао је Ритер, напомињући да су „критичне одлуке управљања“ које ова група доноси „за амерички народ, али не нужно у име америчког народа“.

Он описује председничке изборе у САД 2024. као „тест америчке демократије“ и „такмичење између етаблираних елита које се налазе у Демократској странци и „налета“ популизма у облику Доналда Трампа који преузима контролу над Републиканском странком .

Ипак, док је Американцима обично дозвољено да имају своје мишљење у овом процесу, Демократска странка и „познате и непознате елите“ сада су одлучиле да се мешају у овај процес и изаберу свог кандидата на председничким изборима 2024. што није онако како би требало да буде, сматра Ритер.

„Америка је у кризи, кризи демократије, кризи идентитета. Изгледа да немамо решење, јер су Американци углавном збуњени, заведени и изманипулисани информацијама мејнстрим медија да би мислили како је све то нормално“, закључује Ритер, пренео је Међународни Спутњик.

ПРОТЕСТ ПРОТИВ РИО ТИНТА У ВАЉЕВУ: „Ако одбранимо град, одбранићемо и државу“ (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА