Најновије

ПРОТЕСТ ПРОТИВ РИО ТИНТА У ВАЉЕВУ: „Ако одбранимо град, одбранићемо и државу“ (ВИДЕО)

"Нема политике, идеологије заборавите то. Морамо сви заједно да делујемо, политика је небинта, важна је само идеја да одбранимо наш град. Ако одбранимо град одбранићемо и државу", поручио је са скупа окупљеним грађанима у Ваљеву редитељ Зоран Ђорђевић који живи у Бразилу. На градском тргу тргу у том граду у току је протест против Рио Тинта и ископавања и експлоатације литијума у Србији, али и у ваљевском крају.

Како јавља репортерка Н1 људи су се окупили како би послали свима поруку да неће дозволити да се посао ископавања литијума настави.

Окупљени истичу и да је протест потпуно ванастраначки и позивају све људе, које год политчке орјентације, вреског опредељења, „партизани или немци“ били да се уједине око тога да се у околини Ваљева не рудари јер, како не воде, то што је планирано да се будућим нараштајима остави „само би непријатељ волео.

„Ваљево мора да зна и да има одговор ко то обећава и продаје нашу земљу. Окупили смо се да тражимо одговоре. Очигледно је да су мутне радње у питању као и све што се дешава у овој земљи, све је у рукама је групе моћника. Мене занима шта кажу грађани, да ли они желе литијум? Ја овде не желим рудник, знам шта значи имати рудник поред града, видео сам то, не морамо ићи у Боливију или Перу, већ знам како то изгледа“, рекао је за Н1 редитељ Зоран Ђорђевић који живи у Бразилу.

Он је са централног градског трга окупљеним грађанима рекао да иако живи у Бразилу није желео да прода своју дедовину.

„Никада нисам желео све моје што имам у овом граду распродам, зато сам овде да се борим са вама. Нећу да продам оно што су правиле моје деде, желим да заувек остане овде. Свако треба о томе да размишља, то је једини мотив да се покренемо. Нема политике, нема идеологије заборавите то. Морамо деловати сви заједно да одбранимо наш град. Ако одбранимо град одбранићемо и државу, нећемо ваљда постати канта за смеће?“, рекао је Ваљевцима Ђорђевић.

Он је позвао све у протестну шетњу како би, како је навео „послали поруку ваљевском владики“.

„Желим да знам на кога можемо да рачунамо. Да ли је владика са нама? Идемо сви до храма да га питамо. Живело Ваљево, за спас Ваљева“, ускликнуо је пред окупљенима Ђорђевић.

ГОРИ УКРАЈИНА! Шта је ово Зеленски урадио усред највеће кланице?!

Извор: Н1инфо.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА