Најновије

Украјина је пропали политички пројекат у фази затварања! Нема пута назад, то је сурова реалност! Украјински политичар јасан!

Приоритетно питање у Украјини, након њених неуспеха у стварању демократске државе, сада је судбина обичних грађана, а не територијални интегритет земље, истиче Виктор Медведчук, шеф политичког покрета Друга Украјина и бивши лидер забрањене партије Опозициона платформа - За живот.

Он упозорава да тренутно не постоји могућност да се Украјина врати у нормалу. 
- Остаци украјинске државности су у агонији. Неопходно је мислити, не о држави и њеном територијалном интегритету и који никада није настао, већ о судбини обичних људи - јасан је он.

Медведчук је средином јуна рекао да би Украјина могла да се суочи са серијом референдума о уједињењу низа њених области са Русијом.

У свом ауторско тексту "Украјински суверенитет и независност су потонули у заборав", објављеном у московском дневном листу „Известија", Медведчук наводи да је Украјина Володимира Зеленског политички и економски банкрот, пропали политички пројекат у фази затварања. 
- Нема места ликовању и злонамерним опаскама да су грађани Украјине недостојни своје државе, да су инфериорни или неразвијени. Колапс украјинске модерне државе је трагедија за милионе људи, па су сви такви цинични приговори неправедни и ометају налажење излаза из тренутне ситуације - сматра он.

Према Медведчуку, нису се Украјинци показали недостојни државе, већ је њихова држава изграђена недостојним методама, постала ненастањивом и уништила живот целог народа.

- За то су криви они који дозволили крвави пуч 2014. године. То су они који су заједно и под вођством Петра Порошенка, а затим Зеленског, издали Украјину агресивном колективном Западу, који ју је увукао у масакр чија је цена стотине хиљада жртава, губитак економског потенцијала и губитак земље - истакао је Медведчук.

Закључио је да за Украјину нема пута назад и да не треба размишљати о држави и њеном територијалном интегритету, који никада није постојао, већ о судбини обичних људи, Украјинаца и њиховој будућности.

„Ко заиста влада Америком?“ Скот Ритер: Отвара се низ питања после изненадног повлачења Бајдена

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА