Најновије

Финска: Европска унија можда није „права група“ за Мађарску

Мађарска треба да размисли да ли јој одговара чланство у ЕУ с обзиром на разлику у „вредностима“, изјавила је министар спољних послова Финске Елина Валтонен.

„Неприхватљиво је да се Мађарска представља као представник ЕУ или да оставља такав утисак док, на пример, путује по Москви или Пекингу.

Појединачна земља може да износи своје сопствене ставове, али не председавајућа у ЕУ. У неком тренутку би се можда требало запитати да ли је ЕУ права група за Мађарску ако се њене идеје толико разликују од наших заједничких вредности“, казала је Валтонен након састанка министара спољних послова ЕУ у Бриселу.

Она је прецизирала да овим не шаље сигнал Мађарској да „преиспита“ своје чланство у ЕУ, пише „Хелсингин саномат“.

Претходно, посланици Европског парламента захтевали су да се Мађарској укине право гласа у Европској унији због путовања премијера земље Виктора Орбана у Русију и Кину, објавио је лист „Политико“, позивајући се на писмо 63 посланика упућено шефу Европске комисије Урсули фон дер Лајен, шефу Европског савета Шарлу Мишелу и председнику Европског парламента Роберти Метсоли.

Орбан је раније посетио Украјину, Русију и Кину. Посета Москви и састанак са председником Русије Владимиром Путином изазвали су оштре критике на Западу.

ЗАБОРАВИТЕ НА МИЛИЈАРДЕ! Мађарска узвратила Украјини истом мером због руске нафте

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА