Најновије

"Невидљива" Камала: Европски политичари нису импресионирани Бајденовом заменом

Поједини европски званичници приватно су критиковали неубедљиве наступе америчке потпредседнице

Повлачење председника САД Џозефа Бајдена из председничке трке наметнуло је европским политичарима хитно питање каква би председница била Камала Харис, пише бриселски "Политико".

Америчка потпредседница тренутно је фаворит да постане демократски кандидат који ће се у новембру супротставити бившем председнику САД Доналду Трампу. 

Међутим, како пише "Политико", Харисова тек треба да убеди европске политичке центристе да може да га победи.

Члан извршног одбора Европске централне банке Изабел Шнабел је раније ове године, не знајући да је снимају, критиковала америчку потпредседницу називајући је "невидљивом". 

"Процес којим су демократе бирале кандидата је промашај. Требало је да имају још једног кандидата поред Харисове од самог почетка. Она никада не би победила на изборима, то је безнадежно", рекла је Шнабел у приватном разговору уочи панел догађаја у фебруару.

Приватно су и други званичници упознати са "дипломатским стилом" Харисове критиковали њене говоре, наводећи да она има тенденцију да стихијски чита унапред припремљене текстове. 

Двојица званичника који су се састали са америчком потпредседницом на Минхенској безбедносној конференцији раније ове године рекли су за "Политико" да Харисова није оставила добар утисак.

"С једне стране, њени јавни наступи били су припремљени и скритовани, говоре је држала помоћу телепромптера, уз минимално спонтаности, а њен говор из 2023. на истој конференцији био је посебно лоше примљен. Изостао је очекивани аплауз и она није успела да се повеже са публиком", пише "Политико".

Још један пример је њено појављивање на британској конференцији о вештачкој интелигенцији 2023. године.

Харисова је касно изашла на бину праћена "председничком музиком" и одржала је говор који је један учесник за бриселски портал описао као "баналан".

Иако је британска влада коју је тада предводио Риши Сунак јавно позитивно оценила учешће Харисове, приватно им је засметало што није испратила тему конференције, што је наводно "стављено до знања Белој кући".

УДАРНА ВЕСТ! Руске снаге извеле напад на украјински аеродром за обуку пилота

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА