Најновије

ПУЧЕ ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА: Корумпирани сенатор поднео оставку

Амерички сенатор Боб Менендез поднео је оставку на ту функцију, након што је раније данас Етички комитет Сената САД предузео први корак ревизије који је могао да доведе до његовог избацивања из Сената, пренео је Ројтерс.

Менендез се није одазвао позивима да поднесе оставку, укључујући и позиве гувернера Њу Џерсија, његове матичне државе, и лидера већине у Сенату Чака Шумера, након што је осуђен по 16 кривичних дела, укључујући подмићивање на федералном суду у Њујорку.

Менендез, који је представљао Њу Џерси у америчком Сенату од 2006. године, рекао је да ће се жалити на пресуду.

Он и његова супруга су прихватили готовину, златне полуге и плаћање аутомобила и хипотеке као мито од три бизнисмена у замену за управљање милијардама долара америчке помоћи Египту, док је један од бизнисмена имао везе са владиним званичницима, преноси Ројтерс.

Менендез је српској јавности познат као албански лобиста, који је тражио од администрације у Вашингтону да изврши притисак на Србију да призна независност тзв. Косова.
Он је током каријере изјављивао да је поносан што су САД 2008. године међу првима признале независност јужне српске покрајине.

УДАРНА ВЕСТ! Руске снаге извеле напад на украјински аеродром за обуку пилота

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА