Најновије

РУСИ МАСОВНО ГОМИЛАЈУ СНАГЕ: Распоређени су, спрема се велики напад

Русија је распоредила додатне јуришне јединице у близини села Хлибоке у Харковској области у оквиру припрема за офанзивне операције.

То је за Интерфакс Украјина изјавио Назар Волошин, порпарол локалних украјинских снага, а преноси Кијев индипендент.

Село Хлибоке се налази у северном делу Харковске области, на седам километара од границе са Русијом и на 39 километара од града Харкова.

Русија је 10. маја покренула офанзиву на Харковску област, али су напади трупа под командом Кремља брзо заустављени.

По процени украјинског председника Володимира Зеленског у том периоду у области на североистоку земље убијено је око 20.000 руских војника.

"Русија тренутно масовно гомила нове трупе у близини села Хлибоке, укључујући јуришне групе 155. бригаде маринаца руске Пацифичке флоте и 18. моторизоване дивизије 11. армијског корпуса", казао је Волошин.

Он је рекао да руске трупе користе дронове за даљинско минирање тог подручја.

Волошин је навео да у централним и источним деловима града Вовчанска, који је постао поприште неких од најтежих борби у Харковској области, руске снаге настављају са прегруписавањем уочи нових напада.

"Такође је потврђено да је јуришна јединица 153. тенковског пука 47. тенковске дивизије руских оружаних снага повучена због опоравка, а њене позиције преузело је особље 128. моторизоване бригаде 44. армијског корпуса и јединица Ахмат", казао је Волошин, мислећи у овом последњем случају на чеченске борце у руској војсци.

Наводи се да је украјинска војска такође забележила долазак додатног особља 41. моторизованог пука 72. моторизоване дивизије у село Муром у руској Белгородској области, у близини украјинске границе, са циљем попуне ослабљених снага.

Руска војска је прешла у дефанзиву на подручју села Лукјанци које је заузела у Харковској области.

"Руске снаге прегрупишу људство и утврђују руте напредовања (украјинских трупа) коришћењем дронова", саопштено су украјинске снаге које делују у тој области.

Уништен амерички Абрамс код Прогреса, настављају се жестоке борбе за Макијевку, Украјинци се повлаче

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА