Најновије

Руска војска разбија непријатеља на Часосојарском, Купјанском и Покровском правцу (МАПА)

Руска војска разбија непријатеља на Часосојарском, Купјанском и Покровском правцу, потврђују извештај обе стране са фронта.

Руси напредују ка Часовом Јару. Северно од Калиновке и северозападно од Богдановке, руске трупе су се учврстиле у засадима и дуж шумских појасева до дубине од 1 км у правцу Григоровке. Дуж канала Северски Донец-Донбас, руске јединице су распоређене на каналу.

Купјански правац.

„У Пешчану су Оружане снаге Русије напредовале дуж Молодежне улице у источном правцу до дубине од 830 метара. Западни део је прешао у сиву зону“, пишу украјински војни аналитичари, док су Руси тврде да су њихове јединице већ напредовале даље од Пешчаног.

Активне борбе воде и код Синковке, где су се неке јединице Оружаних снага Украјине повукле, напустивши своје положаје

Харковска погранична област. У Волчанску је интензитет непријатељстава и даље висок дуж улица Короленка, Соборне и Гогоља. Оружане снаге Украјине потпуно су избачене из Глубоког.

У правцу Лимана руска војска јуриша на Макејевку, а интензитет непријатељстава у тој области остаје висок, дуж Невске јаруге и источно од Тернова.

Покровское смер. Интензивне борбе се воде у Новоселовки Првој. Оружане снаге Русије напредовале су до 100 метара. Руси такође нападају у близини села Волчје, Воздвиженки, Карловка и Јаснобродовки.

У правцу јужног Доњецка, руска група Восток напада Николски код Угледара, јуриша на Максимиљановку и напредује до Константиновке преко Парасковјевке и дуж засада.

Уништен амерички Абрамс код Прогреса, настављају се жестоке борбе за Макијевку, Украјинци се повлаче

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА