Најновије

Сириски прети - опасна промена на фронту наступа ускоро: Морамо да зауставимо "људске таласе"...

Александар Сирски, главнокомандујући Оружаних снага Украјине, известио је да је посетио "најврелије области источног фронта" и размишљао о томе шта треба да се уради да би се Руси зауставили.

- Шта можемо и морамо да урадимо да зауставимо напредовање бројчано надмоћнијег непријатеља и њихових "људских таласа"? Решење је јасно: морамо да испоручимо ефикасну ватрену моћ против њихових главних снага и резерви из даљине, да нанесемо свеобухватну штету непријатељу, и да чврсто држимо наше припремљене одбрамбене линије и користимо сво расположиво наоружање и муницију што је могуће ефикасније – посебно наше ударне беспилотне летелице, где имамо изразиту предност - рекао је Сирски.

Врховни командант украјинске војске је такође уверен да се морају развити нове методе за уништавање руских извиђачких дронова помоћу система за електронско ратовање и дронова.

Сирски је додао да то захтева темељну обуку свих категорија војног особља за ефикасно извршавање борбених задатака.

Поред тога, он је нагласио важност припреме особља на свим нивоима како би се у потпуности искористиле борбене способности трупа и минимизирали губици.

- Овог пута сам такође прегледао напредак у припреми резерви за борбена дејства. Напомињем да вежбе обуке све више личе на стварне борбене услове, уз коришћење дронова за симулацију непријатељских дејстава. Овај приступ нам омогућава да тренирамо наше војнике у ефикасном уништавању ове веома опасне врсте оружја, и требало би да искористимо нашу предност у коришћењу ударних дронова и беспилотних летелица за уништавање непријатељских беспилотних летелица - рекао је Сирски.

Сирски је додао да, упркос великим губицима, Руси настављају напредовање ка Покровску.

Он је известио да су у току интензивне борбе у Краснохоривки, у областима насеља Прогрес, Зализне, Пивничне и Часов Јар.

Руси такође истрајавају у покушајима да заузму Стелмахивку и Макијевку, нападају украјинске положаје у Иванивској и Клишчијевки и покушавају да заузму острва на плавној равници леве обале реке Дњепар.

Уништен амерички Абрамс код Прогреса, настављају се жестоке борбе за Макијевку, Украјинци се повлаче

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА