Најновије

УХАПШЕН ЈОШ ЈЕДАН СРБИН НА КОСМЕТУ! Саша отишао на КиМ уочи обележавања 25 година од масакра српских жетелаца, Курти га одвео у свој казамат!

Приведен је под изговором да је на друштвеним мрежама ширио садржај који се не допада властима у Приштини и критиковао такозвану ОВК, саопштила је канцеларија за КиМ.

На административном прелазу Мердаре синоћ је ухапшен Саша З. (39) из Београда док је путовао на Косово и Метохију како би учествовао на Меморијалном фудбалском турниру у селу Старо Грацко код Липљана, уочи обележавања 25 година од масакра 14 српских жетелаца.

"Приведен је под изговором да је на друштвеним мрежама ширио садржај који се не допада властима у Приштини и критиковао такозвану ОВК због чега му се на терет ставља наводно ширење расне и верске мржње", саопштила је канцеларија за КиМ.

Они наводе да, уместо да Приштина и Аљбин Курти хапсе и процесуирају починиоце овог монструозног злочина над Србима, за који нико до дана данашњег није одговарао, они приводе Србина који се упутио да на спортском догађају ода пошту настрадалима.

Према њиховом саопштењу, реч је о турниру који се сваке године организује како би се одржао спомен на овај трагични догађај.

Додали су да му је одмах обезбеђена бесплатна адвокатска помоћ, као и да се тренутно налази у полицијском задржавању од 48 часова.

Према њиховим наводима, док у Приштини величају терористу и зликовца Фатона Хајризија који је упуцао српског полицајца на дужности, док приштински функционери отворено прете Србима, док убице Срба за бројне масовне и индивидуалне злочине на КиМ шетају слободно, Приштина приводи Србе због снимака на друштвеним мрежама.

"Очекујемо да се међународна заједница ангажује на овом случају и снагом ауторитета и мандатом мисија спречи да Србин постане нова жртва режима у Приштини само зато што је исказао свој став и слободу говора", навели су они.

Реаговала је и Српска листа која је истакла да је хапшење Саше З. доказ да је и "вербални деликт постао алат за институционални притисак и прогон Срба", који се хапсе чак и у тренутку када иду да одају почаст невино страдалим сународницима у Старом Грацком.

"Посебно иритира чињеница да Приштина користи било шта како би малтретирала Србе, а до данас није учинила ништа да се открију они који су починили тешке злочине над Србима. Нема пресуде ни за оне који су пуцали у српску децу за Бадње вече у Готовуши, нема пресуде за параполицијске јединице које су упуцавали Србе на Бистричком мосту, пребијали и свакога дана угњетавају Србе на северу, а о злочинима попут Старог Грацка чију годишњицу данас обележавамо нема ни говора", истиче Српска листа.

Они поручују да осим Аљбина Куртија и Џељала Свечље "не постоји било ко одговорнији за ширење верске и националне мржње", те да би они требало да буду први на листи за хапшење.

Нападнута лука у Русији: Украјинци погодили трајект - има мртвих и рањених

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА