Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПАНИЧИО У ВАТИКАНУ! Потребни хитни преговори за окончање рата

Зеленски је на састанку секретаром Ватикана још једном пројавио расположење Кијева да се ипак окрене преговорима

Владимир Зеленски је на састанку са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином у Кијеву рекао да разуме потребу да се руско-украјински сукоб оконча што је пре могуће.

Према речима Зеленског, Паролинова посета Кијеву је "снажан сигнал из Ватикана".

Након уведене забране преговора са Русијом на законодавном нивоу и позива да се ситуација реши на фронту, Зеленски је, чини се, променио план – 21. јула, је споменуо могућност преговора са руским председником Владимиром Путином.

Како је рекао, "нико неће пристати" на оружани сукоб који ће "потрајати још 10 или више година". Нешто раније предложио је и да би на наредној конференцији о решењу сукоба у Украјини требало да учествује и рска страна.

Што се тиче Русије, више пута је истицала да је спремна за преговоре и да их никада није одбила.

Међутим, како је објаснио председник Русије, Зеленски је изгубио легитимитет и зато је отворено питање "са ким је потребно и могуће преговарати да би се потписали правно обавезујући документи".

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је рекао да су преговори са Украјином могући, али њихов исход мора да одобри легитимна украјинска влада.

Такође, Путин је средином јуна навео услове за моментални прекид ватре у Украјини који, између осталог, подразумева повлачење Оружаних снага Украјине из нових руских региона као и да Кијев одустане од уласка у НАТО.

Путин је наговестио да ако Украјина и Запад одбију ове услове, они се могу променити у будућности. Кијев је одбацио руски мировни план.

АЛБАНЦИ ПОКУШАЛИ ДА СЕ ДОКОПАЈУ ВОЈНИХ ТАЈНИ СРБИЈЕ: Који играч заправо стоји иза свега

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА