Најновије

ФБИ све забринутији због могућег терористичког напада у САД, сличног „Крокусу“ у Русији

Америчке тајне службе све су забринутије због могућности извршења терористичког напада координисаног из иностранства у Сједињеним Америчким Државама, сличног нападу на „Крокус сити хол“ у Красногорску, саопштио је директор Федералног истражног бироа (ФБИ) Кристофер Реј на састанку у правном комитету Представничког дома Конгреса САД.

„Све смо више забринути не само због терористичког напада који би могао бити инспирисан оним у иностранству, што изазива велику бригу, већ чак због могућности координисаног терористичког напада из иностранства, који би, на пример, могао бити сличан оном који се догодио у концертној дворани у Русији, само овде код нас, у САД“, објаснио је директор ФБИ.

Поред тога, Реј је истакао да на основу анализе ЦИА, електронски уређаји атентатора на бившег америчког председника Доналда Трампа показују да је претраживао податке и о страним лидерима.

Према његовим речима, нападача су занимали и званичници Републиканске, али и Демократске странке САД.

Претходно, терористички напад на подмосковски „Крокус сити хол“ организовала је међународна група са представницима из средњооазијских и европских земаља, међу којима су и држављани Русије, саопштио је директор Савезне службе за финансијски мониторинг (Росфинмониторинг) Јуриј Чиханчин током обраћања у Савету Федерације.

Према последњим информацијама, у терористичком нападу у „Крокус сити холу“ погинуле су 144 особе, од чега шесторо деце, а повређена је 551 особа. Осморо деце у нападу је изгубило оба родитеља, а старатељство над њима преузимају рођаци.

На председничког кандидата и бившег америчког председника Доналда Трампа 13. јула је извршен покушај атентата током предизборног митинга у Пенсилванији. Трамп је рањен у ухо, а нападача су убили припадници америчке тајне службе, која је задужена за заштиту највиших званичника државе. ФБИ инцидент истражује као „покушај атентата и могући унутрашњи тероризам“. Осумњичени је идентификован као 20-годишњи Томас Метју Крукс.

МОСКВА ИДЕ НА ПЛАН Б - Е сад креће потпуно расуло украјинске државе

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА