Најновије

КРЕНУО КА РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ! Руска војска одмах кренула у брзу акцију (ФОТО)

Руска војска је известила о инциденту у којем је ловац Су-27 пратио електронски извиђачки авион Краљевског ваздухопловства RC-135V Rivet Joint који је вршио осматрање над Црним морем, уз пратњу пара Eurofighter Tiphoon FGR4.

Инцидент се догодио када је извиђачки авион RC-135V Rivet Joint, у пратњи два борбена авиона Eurofighter Tiphoon FGR4, вршио осматрање над Црним морем. Током једне фазе лета, извиђачки авион је упутио своју путању ка државној граници Руске Федерације.

ПУТИН НАРЕДИО! Креће жестоко појачање, Западу се ово неће допасти

Убрзо након што је авион RC-135V Rivet Joint почео да се приближава руској граници, руски ловац Су-27 је ангажован да прати извиђачки авион. Присуство руског ловца Су-27 приморало је извиђачки авион да промени своју путању и врати се назад.

Руске власти су истакле да је овај инцидент показатељ континуиране активности страних војних летелица у близини руских граница, што изазива додатну напетост у региону. Слични инциденти су се дешавали и раније, што указује на потребу за додатним мерама безбедности и праћења активности у ваздушном простору.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА