Најновије

МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Писмо које доказује да је Вучић договорио рудник литијума у Србији још у септембру 2023.

Писмо о намерама које су 22. септембра прошле године потписали председник Србије Александар Вучић и потпредседник Европске комисије Марош Шефчович, потврда је да је “копање литијума” у нашој земљи било договорено још тад. Упркос томе што су Александар Вучић и бивша председница Владе Ана Брнабић упорно уверавали грађане да је рудник литијума готова прича и да се од тога одустало.

Из три документа која је на увид добила Нова, јасно се види да је то била обмана и да се већ тад знало оно што је потврђено приликом посете немачког канцелара Олафа Шолца Београду. У Србији ће бити отворен рудник литијума, да би се задовољиле потребе Немачке и Европске уније.

Шолц је у Београду више пута поменуо електрична возила, критичне сировине и е – мобилност. Ови се изрази бесомучно понављају и у Писму о намерама, које је Вучић потписао прошлог септембра.

Случајност?

Изгледа да ипак није.

Критичне сировине, електрична возила, е-мобилност…

У поменутом писму се, између осталог, наводи да су Европска унија и Србија дугогодишњи партнери, те да планирају да прошире сарадњу како би се ухватили у коштац са климатским променама и обезбедили снабдевање одрживом енергијом, материјалима и технологијама.

“ЕУ и Србија планирају да прошире своју сарадњу у области критичних сировина и електричних возила, што укључује материјале, батерије, производњу и рециклажу. Обе стране су сагласне да раде на стварању стратешког партнерства у овим областима, које ће обезбедити свеобухватан оквир за даље јачање политичких односа и економских веза између ЕУ и Србије”, наводи се у овом документу, а затим додаје да су стране сагласне да истраже могућности даље сарадње по питању интеграције њихових критичних сировина, с посебном пажњом на индустријски екосистем електричних возила.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА У ПОТПУНОМ ПАКЛУ: Сада то и признају врло јасно

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА