Најновије

МОСКВА ИДЕ НА ПЛАН Б - Е сад креће потпуно расуло украјинске државе

Председник Украјине Владимир Зеленски дефинитивно је изгубио легитимитет, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Наш председник је више пута говорио да је председник Зеленски очигледно изгубио легитимитет“, рекао је Песков током сусрета са учесницима Фестивала нових медија.

Како је навео, анализа устава и закона Украјине омогућава да се извуче закључак ко може бити легитимни лидер ове земље у садашњим условима.

„У овом тренутку, наравно, то остаје проблем, као што остаје проблем и указ председника Украјине који забрањује вођење преговора са председником Путином. То је фактор који може значајно да закомпликује мировни процес“, нагласио је портпарол Кремља, напомињући да „Русија никада није одустајала од мировног процеса“.

Песков је истакао да је мировни процес пожељна опција за решавање сукоба у Украјини и подсетио да Москва остаје спремна за преговоре.

Песков је навео и да Кремљ не зна шта стоји иза изјава министра спољних послова Украјине Дмитрија Кулебе о спремности Кијева да преговара са Москвом.

„Надамо се да ћемо у најскорије време добити неко објашњење“, истакао је Песков.

Одговарајући на питање зашто се управо сада Кијев вратио на питање о преговорима, Песков је оценио да кијевском режиму очигледно „није лако“.
Коментаришући информацију да батаљон „Азов“ (терористичке организације забрањене у Русији) организује турнеју по европским градовима, Песков је рекао да је то ружна манифестација кијевског режима.

„То је одвратна појава, ружна манифестација кијевског режима. То вероватно још једном потврђује да смо у потпуности у праву. Кијевски режим фактички је постао једна од колевки оживљавања нацизма на европском континенту. Ми све радимо како треба“, истакао је рекао је представник Кремља.

„Ми то не прихватамо“, додао је он.

Песков је навео и да Русија мора да искористи све могуће платформе да изнесе своје гледиште.

„Дубоко сам уверен да морамо да искористимо све могуће платформе да пренесемо своје гледиште... Треба искористити сваку прилику“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли вреди да се обнови приступ Инстаграму (друштвена мрежа у Русији забрањена као екстремистичка).

Песков је навео да сматра да ће број људи који трезвено оцењују ситуацију у Украјини расти.

„Очигледно је да ће пре или касније расти, можда не оним темпом којим бисмо желели, али ће расти број људи који ће бар некако покушати да трезвено сагледају оно шта се дешава у Украјини“, истакао је портпарол.

Кулеба је у среду, у разговору са министром спољних послова Кине Вангом Јијем, изјавио да је украјинска страна спремна да преговара са руском страном. Његове речи цитирала је портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг. Истовремено, Кијев је раније увео забрану преговора на законодавном нивоу и игнорисао изјаве Москве о спремности да води дијалог.

Париз под опсадом, претња од експлозивне направе: Пронађена сумњива торба надомак "Парка принчева"

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА