Најновије

МОСКВА О СИГНАЛИМА ИЗ КИЈЕВА: Зеленском се не може веровати – чујемо речи, не видимо дела

Изјавама шефа кијевског режима Владимира Зеленског о могућим преговорима са Русијом о некаквом „мировном плану“ се не може веровати, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Као прво, њему се не може веровати. Њему нико не верује, сви одлично разумеју да је то човек који може да изврне било шта, човек који може да слаже, човек који може да одустане од свега с обзиром да је недавно одустао чак и од сопственог народа, буквално бацајући грађане Украјине на некакав жртвени олтар“, изјавила је Захарова.

Такође, она је претпоставила да такве изјаве могу бити повезане са предизборном ситуацијом у САД.

„Као треће, можда је то још један покушај да се промовише такозвана 'формула мира' коју они безуспешно покушавају свима да наметну и да под лажним изговорима увуку што више земаља у расправе о томе“, оценила је Захарова.

Она је истакла да нико – ни Зеленски, ни било која администрација или други огранци власти, ни њихови западни покровитељи нису урадили ништа како би укинули закон који забрањује Украјини да преговара са Русијом.

„Чујемо много речи, али не видимо дела. Осим што Зеленски наставља да се обрачунава са грађанима Украјине“, констатовала је Захарова.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков казао је да је порука украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе о спремности за почетак преговора са Русијом у складу са ставом Москве.

„Овде су важни детаљи које ми за сада не знамо, зато ћемо сачекати даље појашњење“, рекао је Песков, подсетивши да руска страна никада није одбијала преговоре о Украјини, те да је увек била отворена за преговарачки процес.

Представници кијевског режима су последњих дана више пута исказивали спремност за преговоре са Москвом. Владимир Зеленски је прошле недеље рекао да су могући мировни преговори са Русијом, укључујући и са председником те земље Владимиром Путином.

Одређен притвор инжењерима из "Крушика" осумњиченима за шпијунажу

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА