Најновије

ПУТИН НАРЕДИО! Креће жестоко појачање, Западу се ово неће допасти

Руска Федерација донела је конкретне кораке за развој бродоградње због повећања тензија у свету, потврдио је данас помоћник руског лидера, уз објашњење да је одлука донета због јачања војно-поморског присуства САД и НАТО-а, између осталог, и у непосредној близини руске границе

Председник Русије Владимир Путин издао је наредбе за развој домаће бродоградње у циљу одбране и безбедности Руске Федерације, потврдио је данас помоћник председника Русије Николај Патрушев задужен за питања поморске политике.

Према његовим речима, наредбе су издате због ситуације у свету која се мења великом брзином. Како је рекао, тензије су данас на високом нивоу, САД и НАТО земље јачају своје поморско присуство и капацитете у циљу ограничавања других суверених држава, те је Руска Федерација приморана да одговори на новонастале изазове.

"Сједињене Државе и друге земље НАТО-а повећавају своје поморско присуство у главним областима Светског океана, укључујући и воде у непосредној близини територије Руске Федерације. Они активно шаљу своје војно-поморске снаге на места где се налазе ресурси. Претварајући се да се боре против пиратерије и тероризма, они блокирају путеве који се користе за пловидбу, хапсе и прегледају теретне и путничке бродове под било којом заставом. Повећањем броја поморских база и војних вежби они настоје да ограниче националне интересе суверених држава", појаснио је Патрушев.

Помоћник Владимира Путина је затим додао да Русија мора да узме у обзир све аспекте геополитичких процеса и да на њих одреагује.

"Узимајући у обзир све веће претње нашој држави са Запада, Русија је дужна да ојача своју морнарицу. Неопходно је обезбедити сталну спремност флоте за одвраћање и спречавање војних сукоба, за оружану одбрану наше земље у складу са нормама међународног права", истакао је Патрушев.

УСПЕЛА ОФАНЗИВА: Гори украјинска лука на Дунаву! Дронови од‌јекивали, погођен и румунски ваздушни простор! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА