Најновије

ТРАМО ОТКРИВА: Ко је умешан у Бајденово повлачење из изборне трке

Све демократе су напустиле Бајдена, приморавајући га да бира између добровољног напуштања трке или принуде, стога није имао избора, оценио је бивши амерички председник.

Бивши председник Доналд Трамп оценио је да некадашњи амерички председник Барак Обама не подноси америчког лидера Џозефа Бајдена, те да га је заједно са другим водећим демократама приморао да се повуче из изборне трке.

"Обама Бајдена не подноси и није подржао његову номинацију за демократског кандидата за председника САД. Чак га је и бивша председница Представничког дома Ненси Пелоси одбацила", казао је Трамп у интервјуу за "Њујорк пост".

Према његовим речима, све демократе су напустиле Бајдена, приморавајући га да бира између добровољног напуштања трке или принуде, стога није имао избора.

Након скоро месец дана изненађујуће агресивне медијске кампање и интензивних позива великог броја демократа да се повуче из председничке трке, амерички председник и дојучерашњи председнички кандидат Џозеф Бајден објавио је да се ипак неће надметати на изборима у новембру.

Наиме, Бајден је подржао Камалу Харис као кандидата демократа. 

Многи републиканци су рекли да, пошто Бајден не може да се кандидује за други мандат, не би требало да настави да обавља функцију.

Сам председник САД још није објаснио разлоге за своју одлуку, а раније је одбацио све тврдње због година и здравља и рекао да ће се повући из изборне трке само ако га на то позове "свемогући Бог".

МОСКВА О СИГНАЛИМА ИЗ КИЈЕВА: Зеленском се не може веровати – чујемо речи, не видимо дела

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА