Најновије

УКРАЈИНЦИ МОБИЛИШУ И ЖЕНЕ: Седам затвореница потписало уговор са украјинском војском

У украјинску армију до сада је ступио 6.101 затвореник, а процењује се да их је на обуци око 4.000.

Оружане снаге Украјине почеле су да потписују уговоре са женама затвореницима које се налазе на одслужењу затворске казне, саопштило је украјинско Министарство правде.

Како преносе РИА Новости, "седам жена које су служиле казну затвора склопиле су уговор са Оружаним снагама Украјине". Оне су изразиле жељу да служе војни рок по уговору у замену за условно пуштање на слободу.

Према подацима Министарства правде Украјине, то су прве затворенице које су ступиле у војску након што је армија почела да врбује затворенике у своје редове. До сада је из затвора у украјинску војску отишао 6.101 осуђеник, а 3.823 њих већ је на обуци.

Према писању "Вашингтон поста" из јуна, међу затвореницима који се спремају да иду на фронт су трговци наркотицима, лопови, особе које су извршиле различите нападе и убиства. Сви они, након обуке, служиће у одвојеним јединицама, у којима неће бити обичних војника, али ће њима ипак управљати војна лица.

Извор листа, неидентификовани украјински војник који је задужен за врбовање затвореника, тврди да ни он, а ни многи други не верују у успех ове методе, будући да постоји опасност од изазивања пометње на фронту или дезертерства. "Сви они ће побећи као Форест Гамп", рекао је извор "Вашингтон поста".

Огласио се Додик о одлуци Уставног суда

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА