Најновије

Бестселер „Странац“ : Трилер о рањивости људи у срцу шведске идиле

Ново из Вулкана

Фото: Вулкан

Лина Бенгтсдотер је својим дебитантским романом Анабел постала једна од најпопуларнијих скандинавских списатељица, а књига је проглашена најпродаванијим шведским романом 2017. године. „Странац“, њен нови трилер који пулсира напетошћу, без сумње ће надмашити очекивања љубитеља жанра. Прича о сломљеним душама, издајама и прекинутим породичним везама – ово је до сада најузбудљивије дело награђиване ауторке. Шведска криминалистичка сензација детективку Шарли Лагер ставља пред нови случај.

Сукобљена с траумама из прошлости, Шарли улази у дубоко слојевиту истрагу која ће јој полако откривати мрачне тајне локалне заједнице. Сваки корак одводи је ближе истини, али истовремено и ближе рубу њених властитих граница. Шарли ће морати да се суочи с моралним дилемама и тешким изборима док покушава да пронађе нестало дете.

У причама из жанра нордијског ноара, дубоко укорењеним у скандинавску меланхолију, сусрећемо ликове изгубљене у лавиринту својих унутрашњих демона, под теретом сопстевних грешака. У том свету у којем се моралне границе бришу попут трагова у снегу, Шарли, детективка која носи ожиљке на души, уплиће се у мрежу лажи и тајни, суочавајући се с изазовима који прете да је потпуно прогутају.

У Карлстаду је нестала деветомесечна девојчица. Родитељи су у стању шока, а медији су узаврели. Када трагови који су обећавали не доведу ни до чега, Шарли почиње да осећа као да нико заправо не жели да каже истину о несталој беби Беатрис. Са сваким сатом који прође, шансе да детенце буде пронађено живо све су мање и Шарли је приморана да иде до крајњих граница својих могућности.

Врхунски трилер из пера Лине Бенгтсдотер „Странац“ доступан је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА