Најновије

Лозница – народ куне Вучићеве: Ко потписао за литјум проклет био и немао порода!

Народ који се противи пројекту „Јадар“ био је данас испред Скупштине града Лознице пошто су добили информацију да би на седници требало да буде усвојен Просторни план посебне намене за пројекат “Јадар”. Из Лознице јављају да се та тачка ипак неће наћи на седници. После више од сат времена народ се разишао, али су на лицу места, из предострожности, остали активисти.

Одборници из редова опозиције стали су уочи седнице испред улаза у зграду СО Лозница и носили су транспарент „Стоп руднику литијума“. Они су добили аплауз грађана. Међутим, када су се појавили одборници из владајућих странака, њима су окупљени добацивали критике.

Еколошки активисти и становници долине Јадра кажу да су у приправности и да ће ако и када добију информације да ли ће се усвајати просторни план, позвати јавност Лознице и широм Србије да се организују протести.

Подсећамо, 11. јула Уставни суд поништио је одлуку владе која је претходно била одлучила да стави тачку на Пројекат „Јадар“, а већ

Још 16. јула Влада је усвојила нову одлуку којом се пројекат Јадар враћа у живот. Тиме су изневерена очекивања и поверење оних који су били уверавани да је на тај пројекат и Рио Тинто стављена тачка, преноси репортер Н1.

Грађани су рекли да не смеју да ништа препусте случају и да ће упркос за њих добрим вестима остати неко време испред зграде СО да искажу незадовољство.

Донете су и вувузеле које су сугерисале одборницима у згради да су грађани били ту да искажу револт и незадовољство, а незадовољство је велико и очекивања грађана изневерена после одлуке Уставног суда, преноси екипа Н1 из Лознице.

После више од сат времена дежурања испред зграде општине, грађани су се разишли, а ту су и даље активисти „Не дамо Јадар“.

Жесток руски удар по Украјини - евакуисани НАТО инструктори

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА