Најновије

Жесток руски удар по Украјини - евакуисани НАТО инструктори

Руске снаге извеле су серију напада, између осталог на аеродром у Бориспољу, на подручја где се налазе системи ПВО, комплекс са војном техником у Черкаској области и на Измаил, одакле су били евакуисани страни официри, рекао је Спутњику координатор проруског покрета отпор у Николајеву Сергеј Лебедев.

„У 03.20 ракете су погодиле аеродром у граду Бориспољу. Прва експлозија је била снажна, али нико није јавио да ли је било детонација. наредне експлозије су се чуле на складишту нафте на аеродрому. У том правцу су кренула возила хитне помоћи", истакао је он.

Према речима Лебедева, микроокруг Књажицки и Аеропортовски су блокирани. Према његовим информацијама, дан раније у Бориспољ је слетео Ил-76, удари би могли да имају везе са теретом који је тамо допремљен овом летелицом.

Поред тога, у 03.20 и 03.30, према подацима покрета отпор, гранатиране су локације система ПВО и системима за електронско ратовање, као и складишта ракета у Кијевској области.

Још један напад изведен је у подручју железничке станице у граду Смела у Черкаској области Украјине - погођен је железнички воз са војном техником. У луци Измаил у Одеској области, према речима Лебедева, након серије експлозија, хеликоптерима су евакуисана три страна официра у правцу Румуније. Такође, како је истакао, погођено је и предграђе Харкова, након чега је тамо настала снажна експлозија са детонацијом.

Још четири експлозије су се чуле у предграђу Житомира.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА