Најновије

ДРАМА У ПАРИЗУ УОЧИ ОТВАРАЊА ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА! Возови паралисани, сумња се на саботажу

Француске железничке линије паралисане су „координисаном саботажом“ уочи церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу, јавља Си-Ен-Ен.

Француски систем брзе железнице на удару је неколико „злонамерних“ аката, укључујући и пожаре, у ономе што је описано као „координисана саботажа“ како би се пореметио саобраћај уочи церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу.

Француска државна железничка компанија СНЦФ саопштила је да је прекид утицао на атлантске, северне и источне брзе линије, при чему је оштећено неколико њених објеката.

СНЦФ је саопштио да је саобраћај на овим линијама „веома поремећен“, а железничка мрежа мора да преусмери и откаже велики број возова.

Они су истакли да су чланови тима на лицу места и да надгледају поправке, међутим, како су рекли, очекује се да ће ситуација потрајати током читавог викенда, преноси Си-Ен-Ен.

„Молимо све путнике да одложе путовање и да не иду на станицу“, наводи се у саопштењу.

Железнички центар Реми Вал де Лоар такође је саопштио да ће њихове железничке линије бити у прекиду најмање до понедељка, јер ће пожар у близини пруга у Куртелану у северној Француској изазвати сметње у путовању до Париза.

До поремећаја у железничком саобраћају долази само неколико сати пре почетка церемоније отварања ОИ.

Француски министар спорта и Олимпијских и Параолимпијских игара Амели Удеа-Кастера рекла је да је прекид на железничким линијама „нека врста координисане саботаже“.

У разговору за БФМТВ, она је осудила нападе на „најоштрији могући начин“ и рекла да су „заиста ужасни“.

„Играти против Игара значи играти против Француске, против свог кампа, против своје земље“, рекла је она, преноси БФМТВ.
Како је навела, инциденти ће пореметити путовања данас, али и током викенда.

„Проценићемо утицаје на путнике, спортисте и обезбедити одговарајући транспорт свих делегација до места такмичења“, рекла је она.

КРЕМЉ О ПРЕГОВОРИМА: Из Кијева стижу нејасни сигнали

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА