Најновије

ФСБ: Ухапшен терориста – по налогу украјинске службе намеравао да убије руског официра

Евгеније Серебрјаков, који је оптужен да је пре два дана дигао у ваздух аутомобил у Москви када су рањене две особе, признао је да је извео терористички напад по налогу агента Службе безбедности Украјине са којим се састајао у Истанбулу, следи из видеа који је објавио ФСБ Русије.

„У фебруару 2023. године самоиницијативно сам контактирао администратора групе на друштвеним мрежама у циљу сарадње са обавештајним службама Украјине“, рекао је Серебрјаков током испитивања.

Касније је, како је рекао, комуницирао са неким Иљом који је, по његовим претпоставкама, „агент Службе безбедности Украјине“.

„Са њим сам разговарао, једном смо се састали у Истанбулу. Након тога сам узео компоненте за монтирање импровизоване експлозивне направе.

Иља (из Службе безбедности Украјине) ми је предложио да ликвидирам официра“, рекао је Серебрјаков.

Како је додао, он је „под контролом и уз инструкције монтирао експлозивну направу и поставио је под аутомобил“ руског официра.

„Иља ми је обећао украјинско држављанство и награду од 10 до 20 хиљада долара“, открио је осумњичени.

У среду ујутру две особе су повређене у експлозији аутомобила „тојота ленд крузер“ која се догодила на северу Москве у дворишту једне куће.

Према подацима МУП Русије, детонирао је неидентификовани предмет који се налазио у аутомобилу. Том приликом су рањени мушкарац и жена. Покренут је кривични поступак. Истражитељи су убрзо идентификовали осумњиченог – 29-годишњег Евгенија Серебрјакова. Он је истог дана ухапшен у Турској уз помоћ турских служби и испоручен у Русију.

Очишћене листе чекања на Институту "Дедиње": Лекари радили од јутра до сутра, 12 операција дневно

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА