Најновије

Кремљ: Орбан је постао „европски бунтовник“ – ЕУ се иживљава над њим

Премијер Мађарске Виктор Орбан је, посетивши Москву, постао „европски бунтовник“ иако није говорио о подршци Русије, него је само покушао да сазна руски став о Украјини, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Погледајте, појавио се Орбан, 'европски бунтовник', европски enfant terrible ('несташко'). Он није рекао: 'Ја подржавам Русију'. Он је више пута говорио да не подржава Русију. Али он је одлучио и рекао: 'Слушајте, сви говоримо о решавању ситуације, али хајде да разумемо ставове страна, да бар видимо њихова мишљења па ћемо онда размишљати. Али хајде да сазнамо мишљење из прве руке'“, рекао је Песков, коментаришући Орбанову посету Москви.

Он је подсетио да је мађарски премијер, поред Русије, посетио и Украјину и Кину.

„Због посете Москви сада се цела Европска унија иживљава над њим. То раде људи који за себе говоре да су центар цивилизације, који су себе прогласили златном милијардом. Дакле, у том смислу ситуација је ужасна“, рекао је портпарол Кремља на састанку са учесницима Фестивала нових медија.

Претходно, посланици Европског парламента захтевали су да се Мађарској укине право гласа у Европској унији због путовања премијера земље Виктора Орбана у Русију и Кину, објавио је лист „Политико“, позивајући се на писмо 63 посланика упућено шефу Европске комисије Урсули фон дер Лајен, шефу Европског савета Шарлу Мишелу и председнику Европског парламента Роберти Метсоли.

Орбан је раније посетио Украјину, Русију и Кину. Посета Москви и састанак са председником Русије Владимиром Путином изазвали су оштре критике на Западу.

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ ПРИЗНАЛИ МЕДИЈИМА СВЕ! Исповест припадника јуришног батаљона од‌јекнула на Западу!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА