Најновије

ПОЧЕЛА МАСОВНА ПОГИБИЈА У РОВОВИМА! Украјинци више немају куда, остаје само предаја?!

Оружане снаге Украјине нашле су се у тактичком опкољењу под Прогресом у ДНР, а цела команда чета је погинула, рекао је бивши заменик команданта батаљона Азов* Игор Мосијчук у интервјуу за Јутјуб канал Политека.

Према речима Мосијчука, Оружане снаге Украјине ће наставити да напуштају територије, јер војна команда не жели да решава проблеме који се појављују.
- Под Прогресом, наша војска се заправо нашла у тактичком окружењу, које би се врло брзо могло развити у физичко и никога није брига. Скоро цела команда чете је умрла - рекао је Мосијчук.

Борци се обраћају командантима батаљона, чују их, али бригадни генерали не желе да чују, кажу да се морамо борити до смрти.

Раније је војни колумниста Форбса Дејвид Акс рекао да је 31. механизована бригада Оружаних снага Украјине претрпела тотални пораз код села Прогрес, што је, према његовим речима, било због проблема у украјинској команди.
Министарство одбране је у среду саопштило да су руски војници групе трупа Центар поразили формације четири украјинске бригаде у областима Прогрес, Новоселовка Перваја, Дружба и Артемово ДНР.

Додик америчком амбасадору у БиХ: Пиши, Марфи, сваки дан, али ја ти рачуне полагати нећу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА