Најновије

ПОСТАЈЕ ЈАКО ГУСТО! Француски плаћеници масовно стижу у Харковску област

Плаћеници долазе из великог броја земаља, између осталог, и из Велике Британије, Пољске и САД.

Француски плаћеници у последње време у великом броју пристижу у Харковску област како би учествовали у сукобу на страни Украјине, рекао је данас шеф војно-цивилне администрације овог региона Виталиј Ганчев.

Ганчев је открио да се, такође, региструје долазак страних трупа из Велике Британије, Пољске и САД.

"Нама, наравно, није познат укупан број плаћеника који се сада боре на територији Украјине на страни националистичких формација", рекао је Ганчев, али, како је додао, може да каже да је "број земаља из којих долазе ови плаћеници прилично велик". 

Истражни комитет Русије у априлу је објавио информацију да досадашњи подаци указују да се у Украјини бори више од 3.100 страних плаћеника. Ову вест данас су потврдили и руски хакери, који су објавили податке више од 3.200 страних плаћеника у редовима Оружаних снага Украјине. 

Москва је више пута указивала да постоје докази да у сукобу учествују држављани других земаља и упозоравала да ово, а посебно слање додатних трупа, може изазвати већу ескалацију. 

Подаци Истражног комитета Русије, такође, указују да се врбовање страних плаћеника врши не само преко посебних интернет ресураса, већ и дипломатских представништава Украјине у иностранству, попут, на пример, амбасада. 

ШТА СЕ ТО КУВА ИЗНАД АЉАСКЕ! Пентагон у великој паници због Руса и Кинеза

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА