Најновије

Украјинци пробијају све границе срамоте – нове отровне стрелице ка Београду

Уместо извињења за неспортско и провокативно понашање, из кијевског Динама стижу нове отровне стрелице на рачун београдског Партизана.

Две екипе су се састале у квалификацијама за Лигу шампиона, а уочи реванша у Београду Украјинци не престају са скандалозним изјавама.

Огласио се Динамов председник Игор Суркис и открио да је Украјинцима окршај против Партизана био много више од фудбалског меча.

„Очекивао сам да изађемо онако и боримо се. Јако смо лепо примљени у Пољској и имали смо сјајну подршку. Хвала председнику Зеленском што нам је то омогућио. Овако нешто нисам осетили дуго времена јер смо играли без публике. Наставићемо да играмо што боље и да напредујемо у квалификацијама. Сви знате да је Партизан играо у Русији, зато је ова победа била тако важна. Рекао бих и најважнија у последњих неколико година. Партизан нас је заиста разбеснео и играли смо за славу наших војника, жена, украјинског народа. Донели смо срећу онима који бране отаџбину. Слава Украјини. Идемо у Београд мање-виши мирни, али се нећемо опустити јер морамо да што спремнији дочекамо наредног ривала”, рекао је Суркис.

Познат као „владар украјинског фудбала“, Суркис иза себе има низ скандала, 1995. године је био под истрагом због подмићивања фудбалског судије Антонија Лопеса Нијета, 14 година касније је новац за Фудбалски савез Украјине од УЕФА завршио на његовим рачунима у „пореским рајевима“, а у фебруару 2022. године је напустио Украјину без проласка царине и на граници са Мађарском је утврђено да је са собом понео невероватних 17,5 милиона долара.

Провокативан коментар је дао и украјински тренер Олег Федорчук.

„Партизан је срамота српског фудбала. Шокиран сам бројем странаца и њиховом тиму јер у земљама бивше Југославије су клубови увек били углавномфокусирани на стварање сопствених фудбалера, а не разигравање иностраних. Генерално, Партизан је груб и агресиван тим, али непокретан. Имали су среће да је судио арбитар нижег ранга јер су могли да добију три црвена картона. Партизан је заиста слаб тим, али битно је на старту сезоне побеђивати и те слабиће“, рекао је тренутно незапослени Федорчук.

ФОН ДЕР ЛАЈЕН НАЈАВИЛА: Украјини стиже 1,5 милијарда евра од руске имовине; Реаговао Кремљ

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА