Најновије

122 ОКРШАЈА ЗАБЕЛЕЖЕНА ТОКОМ ДАНА: Руске трупе покушале да пробију одбрану код важне тачке

Током протеклог дана, на украјинском фронту забележена су 122 борбена окршаја, наводи се у јутарњем сажетку Генералштаба украјинске војске. Окупаторске снаге извеле су нападе на више праваца, са најинтензивнијим борбама на Покровском и Курахивском правцу.

На Харковском правцу, дошло је до десет окршаја у рејонима Глибочки, Слобожански и Вовчанск. У правцу Купијана, одбрамбене снаге одбиле су нападе код Синкивке, Табаивка, Пишчана и Стелмахивке, уз седам забележених непријатељских напада током дана.

У Лиманском правцу, непријатељ је напао дванаест пута у областима Невског, Новосергијевке, Нојехоривке, Макијевке и Серебрске шуме. На Сиверском правцу, украјински браниоци су одбили три руска напада код Верхнокамјанског и Ивано-Дарјевке.

Краматорск је био поприште пет непријатељских напада у рејонима Грихоривка и Часовој Јар. У правцу Торецка, непријатељ је извео 19 напада код Северног, Зализног, Њујорка и Торецка, уз подршку авијације.

Највећи број непријатељских напада догодио се у правцу Покровског, где су украјински браниоци зауставили 37 јуриша у областима Воздвиженка, Новоолександривка, Калинове, Тимофијевка, Новоселивка Перша, Веселе, Вовче и Јаснобродивка. Највећа концентрација непријатељских напада била је код Новоолександривке.

На правцу Курахова, руске трупе су покушале да пробију одбрану украјинских снага, са 14 напада код Краснохоривке, Костјантиновке, Нетајлова, Карливке и Парасковијевке. На Времовском правцу, непријатељ је извршио шест јуриша код Старомлиновке, Водјања и Костјантиновке.

У правцу Орихив, окупатори су наставили са покушајима да избаце украјинске јединице са њихових положаја у областима Мала Токмачка, Роботиња и Новоандријевка, са укупно седам напада. У правцу Дњепра, оперативна ситуација се није значајно променила, осим једног ваздушног напада у области Тјагинке.

На Волинском и Полиском правцу нису примећени знаци формирања непријатељских офанзивних група.

Председник Володимир Зеленски је у свом свакодневном обраћању истакао потребу за јачањем украјинских позиција на правцу Покровског, где је непријатељ најактивнији. "Све се мора учинити и биће учињено да ојачамо наше позиције и нанесемо значајне губитке окупатору", рекао је Зеленски.

РУСИ У ОФАНЗИВИ: Заузели важно место у Доњецку

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА