Најновије

"Батут" издао упозорење: На удару осам градова Србије

У домен потенцијално опасне појаве спадаће максималне дневне температуре ваздуха 28. јула на већини територије Србије.

Топлотни талас који је на кратко заобишао Србију опет се враћа у недељу, најавио је Републички хидрометеоролошки завод. За недељу се очекује максимална температура до 37 степени.

Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" издао упозорење на "опасну појаву".

"Батут" је објавио да у наредних 10 дана нема услова за топлотни талас, ипак, с обзиром на вреле температуре у недељу, на снази је упозорење.

Прогнозиране вредности максималне дневне температуре ваздуха биће у категорији опасне појаве 28. јула на подручју: града Београда, јужнобачког, севернобачког, севернобанатског, средњебанатског, западнобачког, јужнобачког и мачванског округа.

У домен потенцијално опасне појаве спадаће максималне дневне температуре ваздуха 28. јула на већини територије Србије, као и од 31. јула до 3. августа углавном на северу земље.

Због "опасне појаве" Батут је издао наранџасто упозорење које ће бити на снази у недељу и важиће за следеће градове: Сурчин, Бечеј, Палић, Кикинда, Зрењанин, Сомбор, Нови Сад и Ваљево.

Према најновијој најави РХМЗ претежно сунчано и топло време очекује се до краја јула. Наредне седмице температуре ће ићи до 34 степена.

Топло време наставиће се и од 1. августа уз локални развој облачности ретка и изолована појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

ВОЈСКА СРБИЈЕ НАПАДНУТА У ЛИБАНУ! Министартство одбране се огласило

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА