Најновије

ФСБ спречио терористички напад у Дагестану, троје ухапшених

На адресама пребивалишта притворених лица пронађене су импровизоване експлозивне направе, оружје и упутства за извођење борбених дејстава у урбаним и шумским условима.

Тројица локалних становника приведена су у Каспијску због планова да изврше терористичке акте против агенција за спровођење закона и православне цркве, саопштио је Центар за односе са јавношћу Федералне службе безбедности (ФСБ).

"Федерална служба безбедности Руске Федерације, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Русије, спречила је низ терористичких аката на територији Републике Дагестан. Као резултат активности спроведених у граду Каспијску, идентификована су и приведена три локална становника, присталице међународне терористичке организације забрањене на територији Русије, држављани Руске Федерације који су имали намеру да изврше диверзантске и терористичке акте против републичких органа за спровођење закона, као и православне цркве у граду Каспијску", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да су на адресама пребивалишта притворених лица пронађене импровизоване експлозивне направе, оружје и упутства за извођење борбених дејстава у урбаним и шумским условима.

"Притворена лица су дала признање. Истражни органи ФСБ Русије отворили су и истражују кривични случај по делу 1 члана 30 и ставу 'а' дела 2 члана 205 (Припрема терористичког чина), дела 1 члана 205.4 (Организовање терористичке заједнице и учешће у њој), део 3 члана 223.1 (Незаконита производња експлозива) Кривичног законика Русије", додају из ФСБ.

НЕШТО ПАКЛЕНО СЕ КУВА? Украјина распоређује авијацију на аеродромима у Пољској

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА