Најновије

"КАМАЛА ЋЕ ИЗАЗВАТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Трамп жестоко о својој противници

Уколико Камала Харис победи на председничким изборима у САД, избиц́е „велики ратови“ на Блиском истоку и „можда трец́и светски рат“ , тврди бивши председник и републикански кандидат Доналд Трамп. Трамп је више пута оптуживао Хариса и председника Џоа Бајдена да довлаче САД ка глобалном сукобу.

Говорец́и уочи састанка са израелским премијером Бењамином Нетањахуом у петак, Трамп је обец́ао да ц́е рат између Израела и Хамаса „пропасти и веома брзо“ ако се врати у Белу куц́у.

- Ако то не учинимо, завршиц́ете са великим ратовима на Блиском истоку - наставио је он.

- И можда трец́и светски рат. Тренутно сте ближе трец́ем светском рату него било када од Другог светског рата. Никада нисмо били тако блиски јер имамо некомпетентне људе који воде државу - рекао је Трамп.

Трамп је сличне оптужбе изнео на рачун Бајдена и Хариса од почетка сукоба у Украјини 2022.

Бивши председник је тврдио да сукоб никада не би почео да је он на власти и обец́ао да ц́е Москву и Кијев довести за преговарачки сто „за 24 сата ” ако буде изабран у новембру.

Нетањаху се састао са Трампом на имању бившег председника Мар-а-Лаго на Флориди, дан након што се састао и са Бајденом и Харисом у Вашингтону.

Обрац́ајуц́и се новинарима након што се суочила лицем у лице са израелским премијером, Харис је рекла да је „с премијером изразила моју озбиљну забринутост због размера људске патње у Гази, укључујуц́и смрт превише невиних цивила.

Харисови коментари су наводно наљутили Нетањахуа, а помоц́ник израелског лидера рекао је Аксиосу да је потпредседник био далеко мање критичан током састанка.

Трамп је био непоколебљиви Нетањахуов савезник током његовог боравка у Белој куц́и, уводец́и санкције Ирану на Нетањахуов захтев, премештајуц́и америчку амбасаду у Израелу у Западни Јерусалим и посредујуц́и у Абрахамовом споразуму, којим је Израел нормализовао односе са Бахреином, Уједињеним Арапима Емирати, Мароко и Судан.

Међутим, овај однос се погоршао након што је Нетањаху честитао Бајдену на изборној победи над Трампом 2020.

РУСИ У ОФАНЗИВИ: Заузели важно место у Доњецку

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА