Најновије

КРИЈУ СЕ ОД РУСА! Украјинске власти скривају авионе у суседним земљама?!

Оружане снаге Украјине користе аеродроме трећих земаља, посебно Пољске, за базирање својих ваздухопловних снага. То се ради како би се ограничила могућност наношења удара на технику од стране Оружаних снага Русије.

Оружане снаге Украјине распоређују авионе на аеродроме трећих земаља, посебно Пољске, у нади да их Русија тамо неће бомбардовати, плашећи се отвореног сукоба са НАТО-ом, док се украјински аеродроми користе за допуну горива и муницију, наводи извор у саопштиле су снаге безбедности за РИА Новости.

Оружане снаге Украјине користе аеродроме трећих земаља, посебно Пољске, за базирање својих ваздухопловних снага.

То се ради како би се ограничила могућност наношења удара на технику од стране Оружаних снага Русије, од удара на територију Русије.

Треће земље ће довести до директног судара са земљама ЕУ и НАТО-ом“, рекао је саговорник ове медијске агенције.

- Истовремено, војне аеродроме на територији Украјине користе Оружане снаге Украјине за допуну горива и муницију - нагласио је он.

Раније председник Русије Владимир Путин на пленарној седници СПИЕФ-а није искључио могућност уништења авиона Оружаних снага Украјине на територији трећих земаља.

Према речима руског лидера, Оружане снаге Русије ће размотрити опције за уништавање ловаца Ф-16 које су обећане Кијеву, чак и ако се налазе на територији других држава.

РУСИ У ОФАНЗИВИ: Заузели важно место у Доњецку

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА