Најновије

НЕШТО ПАКЛЕНО СЕ КУВА? Украјина распоређује авијацију на аеродромима у Пољској

Оружане снаге Украјине распоређују авијацију на аеродроме трећих земаља у нади да их Русија тамо неће бомбардовати, рекао је за Спутњик извор у безбедносним структурама.

„Украјинске снаге користе аеродроме трећих земаља, конкретно Пољске, за базирање својих ваздухопловних снага. То се ради како би се ограничиле могућности Оружаних снага Русије да гађају технику противника, јер би напад на територију трећих земаља довео до директног сукоба Русије са земљама ЕУ и НАТО“, рекао је наш саговорник.

Међутим, како је додао, војни аеродроми на територији Украјине користе се за допуну горива и муниције.

У међувремену, турска новинска агенција Анадолија упозорава да би Москва могла пружити жесток одговор на војну сарадњу Варшаве и Кијева.

„Обучавајући украјинске војнике, Пољска продубљује своје везе са Украјином и вероватно ће бити на нишану узвратног руског удара“, наводи се у чланку.
Како је прецизирано, иницијативе као што је пресретање руских ракета изнад украјинске територије не само да неће повећати безбедност Пољске, него ће је довести у ризичан положај.

Раније руски председник Владимир Путин није искључио могућност уништавања украјинских авиона на територији трећих земаља. На пример, како је истакао, руске снаге ће размотрити опције за обарање ловаца Ф-16 који су обећани Кијеву, чак и ако они буду базирани на територијама других земаља.

РУСКА ВОЈСКА СЕ ПРОБИЈА! Падају упоришта, жестоки ударци украјинској армији

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА