Најновије

Препорука: " Бетмен: Џокеров рат и Приче о духовима"

Чаробна књига нам у библиотеци "Оловка, туш и перо" у броју 555 доноси одабране приче ДЦ универзума и то другу књигу Бетмен трилогије сценаристе Џејмса Тиниона ИВ и цртача Хорхеа Хименеса и Гијема Марка уз колор Томеу Мориса.

Фото:Чаробна књига

Прича коју имате испред себе је све само не забавна причица о суперхероју у обојеним сличицама.
Нама омиљени суперхерој (који и није суперхерој), Бетмен, је суочен са великим проблемима, не само са "никад јачим" Џокером, већ и са чињеницом да је империја Вејн изгубила материјални примат у Готаму, па ће се то осетити и на буџет човека шишмиша, самим тим и на његову моћ.

Сукоб је епских размера, Џокер је у свом лудом и генијалном уму успео да постави ствари на начин да се запитамо како ће се овога пута Бетмен извући, али лудило је код Џокера примарно, а Бетиша је ипак препаметан детектив, осим што је истренирани осветник.

Прича је озбиљна, зрела, груба, са много насилних сцена, изискује концентрацију на посебном нивоу и добро познавање историјата серијала.

Појављују се нови јунаци, неки негативци постају позитивци, а неки скрајнути јунаци се појављују са значајном улогом у причи.

Књигом се провлачи идеја да ли је крајње време да Бетмен коначно оконча постојање Џокера, докле ће више да га хапси и води у Аркам из кога он увек лукаво побегне, направи хаос у Готаму и побије много недужних.
Да ли је чување живота једног таквог криминалца оправдано уколико он носи смрт хиљада невиних.
Изгледа да је некима прекипело од толиког Бетменовог човекољубља.

Свакако је потребно пажњу посветити и поглављима 12 и 13 књиге које садрже краће приче са одличним заплетом и осликавањем битних детаља и карактера из света нашег јунака.

Није претерана констатација да је Џејмс Тинион ИВ модерна сценаристичка звезда, трилогија која је пред вама је сјајна, доноси нам дуговечног хероја у новом светлу и оправдава мишљење о Бетмену као неисцрпном извору нових авантура.


Наравно да је сјајна пратња цртачки и колор стаф, јер је потребно Бетмена и нацртати са елементима хорора и мрака.

Свака препорука за ову књигу!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА