Најновије

ПУТИН РЕШИО ДА ЗАДА ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ! Сваком украјинском генералу ће бити јасно шта ово значи!

Оружане снаге Украјине неће више моћи да изводе офанзиве у правцу Црног мора ако изгубе град Угљедар у ДНР, а ускоро би могла да се одигра и коначна битка за Донбас, изјавио је британски стручњак Александар Меркурис.

- Мислим да ниједан украјински командант неће хтети да напредује на југ када Руси буду у Угљедару. То ће заправо бити крај битке – дефинитивни крај битке за Азовско и Црно море - рекао је Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
По његовом мишљењу, Угљедар има стратешко значење – не само да обезбеђује одбрану украјинских Оружаних снага у јужном Донбасу, него и покрива источни бок сваке украјинске офанзиве на југ.

Меркурис истиче да ће губитком тог града за кијевски режим постати теоретски и практично немогуће да изведе контраофанзиву дуж јужног фронта у правцу Црног мора.

- Украјинци ће се, вероватно, повући. Ако Руси заузму Угљедар, а на крају хоће, то ће бити велики ударац за Оружане снаге Украјине - сматра британски стручњак.
Такође, он претпоставља да би ускоро могла да се одигра финална битка за Донбас.

- Главна украјинска упоришта почињу да се урушавају. Украјински отпор слаби. Могуће је да предстоје још три, четири месеца тешких борби у Донбасу, али након што буде заузето још села тамо ће почети последња, кулминациона битка - претпоставља Меркурис.

Он напомиње да се појављују вести о веома неорганизованој одбрани украјинских снага – украјински војници све мање су спремни да се боре истим интензитетом као раније. Експерт оцењује да нису у стању да обуздају налет руских трупа.

ОТКРИВАМО! Јакоб Стаусхолм – Ко је први човек Рио Тинта?

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА