Најновије

Водећи наслов у Немачкој „Френки":Животна филозофија једног мачка

Вулкан издаваштво објавило је дирљиву и забавну причу о необичном пријатељству немачких аутора Јохена Гуча и Максима Леа. "Френки" је био водећи наслов у пролеће 2023. године и један је од најпродаванијих романа у Немачкој. Дуго је био на врху бестселер листе Шпигела.

Фото: Вулкан

Рихард Голд има све што можете да пожелите, а ипак проводи дане на софи, пије док на ТВ-у гледа турнире у пикаду – или с времена на време стоји на столици и игра се конопцем који виси са плафона. Али управо тако упознаје Френкија, мачка луталицу који не само да прича већ и размишља, и ветеринарку Ану Комарову, а његов живот почиње да се мења. Упркос Голдовом не баш пријатном карактеру, Френки бира управо њега, можда зато што има огроман ТВ, супермекани кревет и много хране. Или можда зато што им је обојици потребан пријатељ и што их спаја нешто дубоко и изузетно, иако они то још не знају…

„Са Френкијем, Јохен Гуч и Максим Лео су створили помало бизарну, прилично паметну, али додуше помало чудну књигу, а сам Френки је лежеран, самоуверен и помало егоцентричан мачор.“ – Goslarsche Zeitung


Јохен Гуч је рођен у Берлину 1971. Он је новинар немачког магазина Шпигел и колумниста новина Берлинер цајтунг. Добитник је најпрестижнијих награда Теодор Wолф и Хенри Нанен, које се додељују у области новинарства у Немачкој.

Максим Лео је новинар и писац. Рођен је на истоку Немачке, а студирао је политичке науке у Берлину. Уредник је новина Берлинер цајтунг од 1997.

Заједно су написали неколико бестселера, међу којима је најуспешнији "Френки". Уколико су вам су допале књиге Мета Хејга, "Френки" је прави избор за вас.

Једноставна филозофија мачјег живота Френки, која лечи срце и душу и подсећа нас на то да увек има довољно добрих разлога за живот, доступна је на сајту и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА