Најновије

Албанци величају Фатона Хајризија: Име терористе исписали на српској кући

Јасно је да ово није изоловани случај, већ синхронизована кампања албанских екстремиста, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

На кући породице Ђурковић, у селу Гојбуља код Вучитрна, ноћас су исписани графити "УЧК" и име злочинца и терористе Фатона Хајризија који је хладнокрвно убио српског полицајца Николу Крсмановића.

"Ово величање терористичке организације и посебно терористе који је недавно извршио крвави пир у Лозници, уноси у овој врло осетљивој безбедносној ситуацији за Србе на КиМ додатни немир и неизвесност за даљи живот у покрајини", саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

Како се додаје, и овај пример показује да се на простору КиМ од стране албанских екстремиста отворено слави злочин терористе Хајризија, а исписивање његовог имена на српској кући не може другачије да се схвати него као претња преосталим Србима, како у Гојбуљи, тако и на читавом простору КиМ.

"Јасно је да ово није изоловани случај, већ синхронизована кампања албанских екстремиста да оваквим отвореним претњама, по сваку цену протерају Србе са њихових огњишта, а све под палицом Аљбина Куртија који је највећа претња миру на Балкану, због своје опсесије да искорени српско постојање на КиМ", пише у саопштењу.

Канцеларија наводи да очекује да овај случај без одлагања осуде представници међународних организација, као и да предузму мере да се овај случај најхитније реши и да се слични инциденти више не дешавају.

ПУТИН УПОЗОРИО: Русија ће одговорити реципрочно због распоређивања америчких ракета у свету

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА