Најновије

Кнежевић о односима две земље: Улазак Срба у владу Црне Горе значајан за будуће процесе који ће донети стабилност!

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је данас да је улазак Срба у владу Милојка Спајића вишеструко значајан због будућих процеса који Црној Гори треба да донесу унутрашњу стабилност, додајући да не очекује више наратив да Срби не могу да буду део извршне власти.

- Дуго се у институционалним и ванинституционалним круговима раубовао наратив да Срби који су на референдуму 2006. године гласали за заједничку државу, који не признају тзв. Косово, који се залажу за најбоље односе са братском Србијом, за балансирану спољну политику, не могу бити део извршне власти ма колико гласова освојили на изборима. Нашим уласком у владу тај концепт је разбијен и уверен сам да никад више неће бити доминантан у Црној Гори - рекао је Кнежевић за Вечерње новости.

Говорећи о томе да је Загреб прогласио непожељнима њега, ли­дера Но­ве срп­ске де­мо­кра­ти­је и пред­сед­ника Скуп­шти­не Цр­не Го­ре Ан­дри­ју Ман­дића и лидера Демократске Црне Горе Алексу Бечића, Кнежевић је рекао да је хрвтским властима требало готово месец дана од усвајања Резолуције о геноциду у Јасеновцу да ту одлуку донесу и то дан након што су Срби ушли у владу.

- Јасно је сваком да не би било забрана да нисмо ушли у владу, пошто су то хрватске власти прижељкивале, и то на исти начин као што су елиминисале сваку могућност да политички представници Срба из Хрватске буду у влади - оценио је Кнежевић.

На питање шта је пресудило да ипак гласа за улазак Бошњачке странке у владу након што се заклео да неће за то гласати, Кнежевић је рекао да му је председник те странке Еврин Ибрахимовић "чврсто дао реч" да ће странка раскинути коалицију са ДПС у Бијелом Пољу, по доношењу буџета у тој општини.

- У супротном, премијер Спајић и постојећа парламентарна већина ће покренути иницијативу за смену министара из Бошњачке странке. То је мени било довољно да гласам за улазак БС, јер сматрам да сам им хришћански пружио прилику да раскрсте са Миловом странком (ДПС Мила Ђукановића), а да нисам издао ниједно своје уверење, нити погазио заклетву - рекао је Кнежевић. 

Говорећи о томе да је ослобођен оптужби за организацију државног удара, он је навео да ће сачекати реакцију тужилаштва а затим ће одлучити да ли ће тражити одштету.

- Сачекаћу реакцију тужилаштва кад добије писани отправак пресуде, јер од тога зависи да ли ће овај монтирани процес после осам година бити окончан. У сваком случају, не постоји новчани износ који може надокнадити голготу нашу и наших породица - рекао је Кнежевић.

На питање да ли верује да се спрема атентат на некадашњег црногорског председника Мила Ђукановића, Кнежевић истиче да све наводе који су се појавили у медијима треба проверити, како би се отклонила било каква сумња и опасност - не само за Ђукановића већ за сваког грађанина у Црној Гори.

ПАЛА ЈЕ ОДЛУКА ПУТИНА- ОВО ЈЕ СЛЕДЕЋИ ГРАД! Речи председника најављују велику освету Украјини за 2022. годину:

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА