Најновије

ОРБАНОВА ШАМАРЧИНА КОЛЕКТИВНОМ ЗАПАДУ: Брикс је нова реалност или нешто много више?

Азија ће постати доминантни центар света, за институционалну основу новог светског поретка послужиће БРИКС и Шангајска организација за сарадњу (ШОС), изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан током свог говора у румунском граду Беиле Тушнад.

Орбан је истакао да је овај процес неизбежан, наглашавајући да Азија већ има значајну предност у демографском, технолошком и капиталном погледу. "Азија већ сада има демографску, технолошку и капиталну предност, што је чини неприкосновеним лидером у будућем светском поретку," рекао је Орбан.

БРИКС и ШОС као темељи новог поретка

Орбан је посебно истакао улогу БРИКС-а и ШОС-а као институционалних окосница новог светског поретка. "Ове организације ће играти кључну улогу у обликовању будућности, обезбеђујући стабилност и сарадњу међу најзначајнијим светским економијама," додао је.

Неизбежан процес

Према Орбану, процес промене светског поретка је неизбежан, а Азија је већ сада на путу да преузме водећу улогу. Он је истакао да је демографска експанзија, брзи технолошки напредак и акумулација капитала у Азији довели до тога да овај континент постане центар глобалних дешавања.

ШТА ТО ЛЕТИ ИЗНАД ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Опасна летелица, пољског произвођача (ФОТО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА