Најновије

ПАЛА ЈЕ ОДЛУКА ПУТИНА- ОВО ЈЕ СЛЕДЕЋИ ГРАД! Речи председника најављују велику освету Украјини за 2022. годину:

Херсон треба да постане симбол идентитета и победе Русије, изјавио је руски председник Владимир Путин у интервјуу за документарни филм „Нови Херсон“, напоменувши да је проналажење и јачање идентитета основа будућности Русије. Многи су овај Путинов говор протумачили као најаву нове руске офанзиве ка том граду.

Подсетимо, руска војска је напустила град Херсон у новембру 2022. године и повукла се на источни део Херсонске области.
- Херсон треба да буде симбол идентитета Русије, њених дубоких корена, симбол победе, развоја, просперитета Русије - казао је Путин.

Руски председник је истакао да историја Русије, њена традиција и понос на подвиге њених предака за јачање земље, стварају основу за победу, што је посебно потребно у садашњем периоду развоја држава.

- Нама је увек – посебно у овом периоду нашег развоја, наше историје – потребан успех, потребна нам је победа. А победе не може бити без чврстог темеља, моралног, етичког, духовног темеља, а тај темељ управо ствара наша историја, традиција и понос на оно што су наши преци чинили за јачање отаџбине. Ово је и данас, у извесном смислу, наше оружје - поручио је Путин.
Објашњавајући историјски значај древног Херсона за руски народ, Путин је истакао да је то један од најстаријих градова у Русији, стар скоро 2.500 година и да је пре свега све то повезано са крштењем кнеза Владимира, са каснијим крштењем целе Русије.

- За нас је важно да је као резултат овог догађаја почела да се формира руска нација - рекао је Путин.

Председник је објаснио да су до тада различита словенска племена на територији Русије заправо била под влашћу једног кнеза, њихова привреда је функционисала у оквиру готово јединственог тржишта, говорила су истим језиком.

- Али недостајало им је духовно јединство, без којег не може бити ни једног народа. За нас је ово место свето, ту је извор наше државности и руског народа - навео је.

Историјско-археолошки парк „Нови Херсонес“ отвориће своја врата за становнике и госте Севастопоља 30. јула.

На територији од 24 хектара налазе се Музеј антике и Византије, Музеј хришћанства, Музеј Крима и Нове Русије, ходочаснички и омладински центри.

Ту је и занатски кварт из 10. века, где се може видети како је град изгледао у доба кнеза Владимира.

СТИГАО ОДГОВОР ИЗРАЕЛА НА БРУТАЛАН НАПАД: Платиће високу цену...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА