Најновије

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Руска армија проналази рупе у одбрани украјинске војске, напредак очигледан

Брзо напредовање руске војске показује способност њених војника да брзо пронађу слабе тачке у одбрани Оружаних снага Украјине, пише „Њујорк тајмс“.

„Војни аналитичари наводе да брзи успеси одражавају повећану способност Москве да искористи празнине у украјинским одбрамбеним линијама, које су у тешком стању због недостатка људства и непрекидних руских напада дуж фронта дугог скоро 1.000 километара“, пише портал.

У чланку се објашњава да руска војска помно прати батаљоне Оружаних снага Украјине, идентификујући који су од њих најрањивији и напада их великим бројем људи и технике.

Успеси Русије прете последњем одбрамбеном упоришту Оружаних снага Украјине у Доњецкој области, изјавио је украјински новинар Јуриј Бутусов. Руска војска се сада налази на пушкомет од кључног пута који повезује Покровск са украјинским упориштима у тој области.

„Ситуација је критична, јер је темпо непријатељског напредовања забрињавајући“, истакао је Бутусов.
Раније је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски у интервјуу британском „Гардијану“ рекао да ситуација на фронту не иде у прилог украјинској војсци.

Он је истакао и да је Русија супериорна у односу на Украјину у авијацији и да има јаку противваздушну одбрану која ће спречити да се обећани ловци Ф-16 приближе фронту на ближе од 40 километара. Сирски је рекао да без мобилизације у Украјини не могу да се створе потребне резерве и бригаде. Он је позвао и грађане Украјине који живе ван земље да учествују у мобилизацији.

ЗЕЛЕНСКИ ЗВАНИЧНО! Ово је план до новембра, ево шта Украјина спрема

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА