Најновије

АМЕРИКАНЦИ СЕ ИГРАЈУ ВАТРОМ: Песков о "америчкој војсци у Јапану"

Тензије у свим правцима...
Песков

Песков

Руска војска ће анализирати ситуацију у вези са јачањем америчког војног контингента у Јапану, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући вест "Волстрит џорнала" да Вашингтон јача своје војно присуство у азијско-пацифичком региону због Кине и Русије. 

"Ово није баш питање за Кремљ, већ тема за анализу наше војске. Не сумњам да ће потребна анализа бити спроведена", кратко је прокоментарисао Песков.

Ипак, он је, говорећи о односима са Токијом, истакао да Јапан покушава да врши притисак не само на Русију, већ и на оне који желе да успоставе контакт са Москвом. 

"Јасно је да сада у Токију доминирају личности које нису присталице развоја билатералних односа (са Москвом). Нажалост, садашње руководство Јапана се у потпуности солидарише са непријатељским деловањем Колективног запада против Русије, а то не може да не наноси штету нашим билатералним односима", изјавио је Песков.

Портпарол је тиме објаснио због чега Кремљ неће одржати састанак са јапанским послаником Мунео Судзукијем, који је јуче допутовао у Москву. Он ће у Русији бити до 31. јула, а у плану су састанци са представницима МСП-а Русије. Како пишу РИА Новости, Судзуки је искусан политичар са стажем дужим од 40 година, а у Јапану је познат и као политичар који се залагао за развој односа са Москвом. 

Прочитајте ОВДЕ о могућем хапшењу Радоичића

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА