Најновије

Бивши ЦИА аналитичар: САД би могле да употребе нуклеарно оружје

Ситуација у Украјини је таква да су Руси практично победили, тако да Сједињене Државе имају избор између понижавајућег пораза и можда убацивања нуклеарног оружја ниског учинка, поручује Реј Мекгаверн.

Сједињене Државе би могле да употребе нуклеарно оружје због очајне ситуације у Украјини, упозорава бивши аналитичар ЦИА Реј Мекгаверн.

"Ситуација у Украјини је таква да Руси практично побеђују, тако да Сједињене Државе имају избор између понижавајућег пораза и можда убацивања нуклеарног оружја ниског учинка", рекао је Мекгаверн.

Према речима стручњака, руске трупе у последње време напредују брже него што се очекивало на Западу. Истовремено, све више украјинских јединица се предаје, додао је Мекгаверн.

"Да ли ће у наредних шест месеци, ако хоћете, заиста доћи до врхунца нестабилности или могућности колапса за колизију, јер Украјина клизи у амбис", резимира аналитичар.

Раније у јуну Владимир Путин је упозорио да не треба олако схватати питање употребе оружја за масовно уништење. Такође је додао: "Запад верује да Москва то никада неће искористити, али, према нуклеарној доктрини, ако су угрожени суверенитет и интегритет земље, сва средства су прихватљива".

"НЕМА КОПАЊА И НЕМА РУДНИКА!": Поручују грађани на вечерашњим протестима против литијума у Србији

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА