Најновије

БРУТАЛАН УДАРАЦ ЗА УКРАЈИНУ: Словачка запретила Украјини „завртањем славине“

Рафинерија „Словнафт“ престаће да испоручује дизел гориво Украјини ако кијевски режим не успостави поново транзит нафте из Русије, упозорио је словачки премијер Роберт Фицо.

„Ако транзит руске нафте кроз Украјину ускоро не буде опет успостављен, 'Словнафт' неће наставити да испоручује дизел гориво Украјини“, рекао је он путем друштвених мрежа.

Премијер је додао да је украјинском амбасадору у Словачкој пренео информације о техничком решењу за обнављање испорука горива из Русије, које је претходно понуђено Кијеву.

„Проблем са украјинским транзитом руске нафте не може да промени наш став у вези са ратом у Украјини. Он мора бити одмах окончан примирјем, а не вештачки продужен са нереалним циљем да се Русија баци на колена и правим циљем даљег пуњења џепова трговаца оружјем“, нагласио је он.
Словачка и Мађарска су се прошле недеље обратиле Европској комисији због поступака Украјине, која је зауставила транзит нафте руске компаније „Лукоил“ преко своје територије.

Како је истакао Фицо, ограничења транзита нафте нанеће штету самој Украјини. Он је напоменуо да словачка рафинерија „Словнафт“, којој је потребна руска нафта, испоручује Украјини велике количине дизела, као и да је са украјинским премијером Денисом Шмигалом разговарао о тренутној ситуацији како би се то питање решило што пре.
Фицо је том приликом нагласио да Словачка неће бити „талац украјинско-руских односа“.

Еулекс: Пратимо безбедносну ситуацију, у последње три године 457 напада на Србе на КиМ

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА