Најновије

КИЈЕВ ДОСЛОВНО ПУЦА ПО ШАВОВИМА: Повартак било које територије је само сан и ништа више

Колумниста британског листа Фајненшел тајмс Гидеон Рахман сматра да су Украјинци и њихове присталице на Западу свесни да Кијев неће моћи војно да поврати територије, изгубљене у сукобу са Русијом, али о томе не говоре јавно.

„С обзиром на тренутну ситуацију, мало је вероватно да ће Кијев моћи војним путем да поврати све своје територије. Украјинци и њихове главне западне присталице то знају, иако то јавно не признају. Идеја о територијалним уступцима у замену за мир наилази на подршку украјинског становништва, иако то још није став већине“, сматра Рахман.

Колумниста највећом препреком мировним преговорима назива гаранције безбедности за Украјину, фактор без којег је немогућ озбиљан разговор о будућим границама или територијама које контролише Кијев. Према његовом мишљењу, администрација актуелног америчког председника Џозефа Бајдена неће пристати на статус неутралне Украјине, али се то не може искључити ако Доналд Трамп дође на власт. До тада, сматра Рахман, Москва неће бити заинтересована за прекид непријатељстава.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков нагласио је да Русија остаје отворена за сваки дијалог о Украјини, укључујући и уз учешће посредника, али уз услов да њени циљеви буду реализовани.

Председник Русије Владимир Путин је 14. јуна на састанку са руководством Министарства спољних послова навео услове за решавање ситуације у Украјини. Међу њима су повлачење украјинских оружаних снага из Донбаса и Новоросије, одустајање Кијева да се придружи НАТО-у.

Осим тога, Русија сматра да је неопходно да јој се укину све западне санкције и да прогласи ванблоковски и безнуклеарни статус Украјине. Путин је истакао да, ако Украјина и Запад одбију ове услове, они се могу променити у будућности. Кијев је одбацио руски мировни план.

ЈЕЗИВ СНИМАК! Мртви руски борци док се један прави да није жив, устаје и креће каменом на терористе (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА