Најновије

КУРТИЈЕВА СТРАТЕГИЈА "АЛБАНИЗАЦИЈЕ СЕВЕРА": Тајна куповина стратешких објеката - прогон Срба се наставља!

Приштинска влада издваја новац за куповину српских објеката, али то не ради директно, него проналази подобне Албанце којима даје новац, наводе "Новости" на основу добро обавештених извора, додајући да се поуздано зна за најмање тројицу Албанаца које влада премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија ангажује за ове "специјалне задатке".
Курти - НАТО малоумник

Курти - НАТО малоумник

Приватизација имовине у власништву српских фирми и предузећа одвија се нетранспарентно и углавном без знања правих власника или без знања оних који су у претходном периоду уз надокнаду користили тај простор.

"Тај процес се одвија тако што тзв. Агенција за имовину 'Косова' на свом сајту постави обавештење да се одређени пројекат продаје, а након одређеног рока потом стигне одлука да је простор продат, да је власник Албанац и да станари или закупци морају да се иселе", појашњавају албанску тактику отимачине, односно преузимање српске друштвене имовине представници српског цивилног сектора на северу КиМ.

Да се читав процес промене власничке структуре виталних објеката на северу Космета не одвија без знања приштинске владе сматра и Ксенија Божовић из странке СДП.

"Њихов план је да се откупе стратешки важни објекти и сигурна сам да је у све умешана и влада тзв. Косова. Осим просторија у којима су се некада налазиле универзитетска библиотека и лист 'Јединство', у власништво Албанаца прешао је и један познати кафић, одмах покрај места на Ибру а који је био омиљено место за изласке Срба", каже Божовићева.

У поменутом кафићу су пре неколико дана седели министар полиције тзв. Косова Џељај Свечља и министар локалне самоуправе Ељберт Краснићи уз пратњу припадника специјалне косовске полиције.

"Једноставно, на делу је албанизација севера која страшно погађа наш народ овде, а који не реагује у страху од хапшења", истиче  Божовићева, те додаје да се због свега масовно продају српске куће према Сувом Долу, где су средствима Владе Србије грађене стамбене зграде.

Приштинске власти уз ово настављају и с затварањем спрских фирми на северу – из цивилног сектора указују да приштинске власти могу насилно да затворе било које предузеће или фирму на северу КиМ под било којим изговором.

Прочитајте ОВДЕ о расулу у НАТО алијанси

Извор: Вечерње Новости

' + spojeno; })();

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА