Најновије

МАЂАРИ ОПАКО "ЗАРАТИЛИ" СА ПОЉАЦИМА: Сијарто без длаке на језику - лицемери!

Министар спољних послова и спољних економских односа Мађарске Петер Сијарто одговорио је на критике пољских власти због тога што Мађарска одржава економске везе са Русијом.
Сијарто

Сијарто

Оптужио је пољске власти за лицемерје.

Према његовим речима, Пољска, која осуђује увоз сирове нафте из Русије у Мађарску, и сама је на листи клијената „једне од највећих руских нафтних компанија“.

„У намери да очувамо пољско-мађарско братство, дуго смо толерисали провокације и лицемерје актуелне пољске владе, али сада је чаша пуна“, написао је Сијарто на својој Фејсбук страници.

Мађарски премијер Виктор Орбан дао је 27. јула изјаву у румунском граду Баиле Туснад у одбрану Русије. Према његовим речима, опис Русије као „неостаљинистичке аутократије“ не одговара стварности. Штавише, упркос великим територијама, Русија је „управљива“ земља, „логична, мирна и предвидљива“, док је „понашање Запада ирационално“. Орбан је највећим проблемом западних земаља назвао нејединство.

Сутрадан је пољско Министарство спољних послова оштро реаговало на Орбанову критику западних земаља, а посебно Пољске.

Према речима заменика шефа пољског министарства спољних послова Владислава Теофила Бартошевског, тренутна политика Мађарске је антиевропска, антиукрајинска и антипољска.

Бартошевски је рекао да је премијер Виктор Орбан на маргинама међународне заједнице – и у Европској унији и у НАТО. Заменик министра спољних послова Пољске је напоменуо да, за разлику од Мађарске, Пољска не послује са Русијом.

Прочитајте ОВДЕ о расулу у НАТО алијанси

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА